Спортски центар Лукић

Бокс

Home  /  Бокс

Рекреативни бокс и кик-бокс

Данас је бокс постао један од најпопуларнијих фитнес тренинга на свету, што није ни чудно јер је изузетно ефикасан и забаван.

Иако понекад делује помало насилно и грубо, заправо се ради о племенитој вештини где је врло битна ментална снага и концентрација јер за време борбе треба стално да се размишља о противнику и начину избегавања повреда, а при томе да се правилно креће по рингу и исправно дише. Бокс представља спорт високог интензитета вежбања. Он убрзава метаболизам и пулс, а тај ефекат траје и дуго након тренинга. То практично значи мању апсорпцију калорија и масти током дана, што је изузетно важно за превенцију прекомерне телесне тежине.

boks

Боксом до идеалне форме

Један од главних разлога за тренирање овог узбудљивог спорта је дефинитивно – убрзано топљење масноће. Бокс је спорт за цело тело јер представља комбинацијиу кардиоваскуларних тренинга и тренинга снаге. Осим тога, приметићете брзо мршављење, а ваши мишићи ће врло брзо постати затегнути и јачи.


Током тренинга овог типа максимално ћете радити на сваком појединачном мишићу свог тела и сигурно осетити умор, али ипак – будите упорни. Након две недеље тренинга осетићете изненађујуће физичке промене на себи. Чак и ако сте мршави, тело ће вам се учврстити.

Рекреативни бокс и кик-бокс

Боксом против депресије!

Бокс је такође одлична физичка активност за избацивање негативних емоција, попут нервозе и туге. Већ након пола сата ударања у џак или спаринга с партнером долази до активирања ендорфина, хормона који смирује и побољшава расположење – што је најбоље оружје у борби против стреса и напетости. Боксерска легенда Дуке МцКензие је на основу тих сазнања отворио боксерски клуб који помаже људима да излече менталне потешкоће и болести те се поновно врате у равнотежу. Тренинзи се састоје од комбинације прескакања ужета, аеробног тренинга на справама и бокса, а осим самог тренинга опоравку доприноси и социјални контакт с људима који деле исти циљ. Његово истраживање је показало да се након десет недеља група од десет људи који су похађали Дукеове „сатове живота” опет ”заљубила” у живот и почела се веселити малим стварима.

На крају још само можемо да додамо: Било да сте мушкарац или жена – ако желите да тренирате рекреативно бокс, а нисте још сасвим сигурни у свој одабир, посетите нас, посматрајте и уверите се да ли је он права ствар за вас!

6fd8a4f8e03df5e9276a74e5ab4a2616

Термини:

  • уторак од 21:00
  • четвртак од 21:00
  • субота од 20:00

Тренер: Професор физичког васпитања и спорта Игор Лукић